Информация за КК Албена

Местоположение

Област:

Регион:

Северно Черноморие

Обща информация за населеното място

Местоположение: Курортът Албена е в северната част на Варненския залив, на 12 км от Балчик, на 30 км от Варна, на 30 км от Варна и на 500 км североизточно от София.

Природа и култура: Плажната ивица е с дължина 5 km и ширина 150 m. Комплексът разполага с над 14 900 легла в 43 хотела (2-4 звезди), разположени на самия морски бряг или близките хълмове с изгледи към морето и националния резерват “Балтата",  който представлява лонгозна гора край река Батова. Голяма част от хотелите са с терасовидна структура и лежат върху дълга плажна ивица.
    
Почти всички хотели в Албена са изцяло обновени. Kурортът Албена e подходящ за организиране на политически и бизнес форуми, конгреси и други мащабни мероприятия. За летовниците се предлага изобилие от забавления с фолклорни и шоу програми, нощни барове и локали. Тук се провежда годишното рали Албена, фестивал за народни песни и танци, за телевизионни програми, състезания по бридж и плажен волейбол.

Туристически дестинации: Само на 10 километра от Албена се намира Ботаническата градина в Балчик, съдържаща уникални растения, както и архитектурно-парковият комплекс Дворецът, който е резиденция на румънската кралица Мария в началото на 20 век. Интересни места за посещение от туристите са Аладжа манастир, Нос Калиакра, Тауклиман, Побитите камъни и Варна.
 
 

Данни за връзка с нас