Информация за Град Царево

Местоположение

Област:

Регион:

Южно Черноморие

Обща информация за населеното място

Местоположение: Царево, известен в миналото като Мичурин, е град и пристанище в Югоизточна България, на 17 км от град Ахтопол и на 70 км югоизточно от Бургас.

История: В самия град, на южния полуостров, има останки от средновековна крепост. В акваторията на къмпинг „Арапя", на 3 км от Царево, са открити археологически останки от късната античност. На южния полуостров има останки от средновековна крепост, построена на края на нос Кастро и е била четириъгълна постройка. През миналия век всяка черноморска корабостроителница строяла специфични плавателни съдове. Активното население било групирано в сдружения на рибарите, моряците, капитаните, корабособственииите и търговците. В началото на осемдесетте години на XIX век, градчето силно пострадало от стихиен пожар, затова сега се дели на стара и нова част; последната е строена през деветдесетте години на XIX век.

Природа: Царево има три широки плажа. В близост до него са къмпинг "Българка" и "Нестинарка".


Туристически дестинации: Възможни екскурзии до Ропотамо, Созопол, Приморско, село Бродилово, Синеморец, Силистар биха донесли приятни мигове на туристите отседнали в Царево.

Данни за връзка с нас